Ізраїльська розвідка "Моссад" оголосила про набір жінок-агентів

Ізраїльська політична розвідка "Моссад" вперше оголосила про широкий набір до своїх лав жінок-агентів. Відповідні оголошення з'явилися в пресі і на сайті служби

"Потрібні сильні жінки" – зазначено в оголошеннях про найм, опублікованих в багатьох ізраїльських газетах, повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

На даний момент в штаті "Моссаду" 40% жінок-співробітників, 24% з яких займають ключові керівні пости в відомстві, відзначають місцеві ЗМІ.

Екс-директор "Моссаду" Тамір Пардо відзначав, що жінки на секретній службі здатні успішно виконувати відразу кілька завдань і пригнічувати своє его заради досягнення цілей.

"Всупереч стереотипам, ви бачите, що жінки перевершують чоловіків у здатності орієнтуватися в обстановці, оцінювати ситуацію...", - відзначав Пардо.

Служба політичної розвідки була створена в Ізраїлі в 1949 році. За своїм призначенням і функціями вона порівнянна з американським ЦРУ. Сьогодні "Моссад" вважається однією з найефективніших розвідслужб в світі.

На адресу "Моссада" не раз звучали як похвали за успішно проведені складні операції, так і критика за надмірну жорстокість і вбивства.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme