У СБУ розповіли, як терористи на Донбасі "крутять" гроші від продажу вугілля

Служба безпеки України оприлюднила схему, за якою терористи "ЛНР" збагачуються від продажу вугілля в Україну

Про це йдеться у висновках Служби безпеки України, опублікованих у Єдиному реєстрі судових рішень Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 2 грудня, передає Depo.Донбас.

"З отриманих грошей "міністр палива, енергетики та вугільної промисловості "ЛНР" платить близько 47% податку від суми вивезеного вугілля з зазначених вугільних підприємств на окупованій території в бюджет так званої "ЛНР", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці кошти в подальшому спрямовуються на виплату заробітних плат членам терористичних угруповань "ЛНР", а також на закупівлю амуніції, форми тощо.

Повідомляється, що за даними розслідування, протягом 2014-2016 рр. "паливний міністр ЛНР" змусив державні і приватні видобувні підприємства продавати вугілля через ДП "Луганськвугілля", на базі якого і створено "міністерство".
Зокрема відомо, що на умовах комісійної угоди з "Луганськвугіллям" ДП "Антрацит" поставило "Центренерго" антрацит на суму 1,584 млрд грн (за договором №111/20, ціна - 1320 грн/т).
 

"Гендиректор ДП "Антрацит", діючи за командою так званого "міністра", забезпечив відвантаження вугілля під угоду комісії з "Луганськвугіллям" на "Центренерго", оплачуючи комісійну винагороду в сумі 60 грн/т для "Луганськвугілля" та податки в бюджет так званої "ЛНР", - йдеться в матеріалах слідства.

За даними СБУ, отримані "Луганськвугіллям" за рахунок продажу антрациту кошти в подальшому переводяться в рамках безтоварних операцій або як "зворотна фінансова допомога" на рахунки ПП "Сприяння", ТОВ "МКД Трейд" для подальшого переведення в готівку.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme