На Луганщині планують відкрити новий пункт пропуску у Новотошківці (ФОТО)

Обласна адміністрація Луганщини виступила з пропозицією відкрити додатковий контрольно-пропускний пункт "Новотошківське" на лінії розмежування сторін "Алчевськ-Новотошківське-Лисичанськ"

Як пише Depo.Донбас, про це повідомляється на офіційній сторінці Луганської ВЦА у Facebook.

Повідомляється, що розташування селища Новотошківське Попаснянського району на автомобільній трасі Р-66 може допомогти вирішити питання прибуття до пункту пропуску жителів населених пунктів, розташованих на непідконтрольній українській владі території Луганської області.

На Луганщині планують відкрити новий пункт пропуску у Новотошківці (ФОТО) - фото 1

"Поблизу запланованого місця створення контрольного пункту знаходиться бомбосховище на 300 осіб, що дозволяє, в разі початку обстрілу з боку терористичних угруповань, протягом стислих термінів провести евакуацію громадян", - зазначають у повідомленні.

Передбачається, що наявність постійних пунктів спостереження міжнародних організацій (ОБСЄ, Червоний Хрест) дозволить значною мірою підвищити рівень безпеки цивільного населення під час роботи пункту пропуску.
Також у Луганській ОДА хочуть таким чином зменшити навантаження на пішохідний перехід у Станиці Луганській.
 

Керівництво Луганської ОДА направило пропозицію про відкриття КПВВ в Антитерористичний центр при СБУ, а також попросило обговорити це питання під час переговорів Тристоронньої контактної групи в Мінську.

Нагадаємо, що протягом минулого року на Луганщині двічи намагалися відкрити КПВВ "Золоте", однак через провокації та обстріли бойовиків обидві спроби провалилися. 

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme