Українські спортсмени отримали змогу виступати на змаганнях, де будуть присутні представники держав-агресорок під "нейтральним прапором"

Мінмолодьспорту переглянуло свій жорсткий наказ, який зупиняв розвиток українського спорту.

Ігор Петренко

Міністерство молоді та спорту України змінило ключове положення наказу про заборону участі українським спортсменам у змаганнях, де присутні атлети з Росії чи Білорусі. Відповідний наказ опублікований на офіційному сайті Міністерства, інформує Depo.ua.

Відтепер українські спортсмени і спортсменки не можуть брати участь лише у тих змаганнях, в яких виступають росіяни й білоруси під їхніми національними прапорами та/або які використовують національну символіку або публічними діями чи заявами висловлюють приналежність до росії чи білорусі.

Таким чином, дозволена участь українських спортсменів у міжнародних змаганнях, де виступають росіяни і білоруси під так званим "нейтральним прапором".

Днями про можливість ухвалення такого рішення заявляв міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт. За його повідомленням, це може статися після того, як росію і білорусь не запросять на Олімпіаду-2024 як держави. Саме таке рішення вчора, 26 липня, ухвалив Міжнародний олімпійський комітет.

Читайте більше: Шукають лазівку: МОК запросив країни до участі в Олімпійських іграх-2024, але росія і білорусь поки поза грою

Попередній наказ Міністерства молоді та спорту України був оприлюднений 13 квітня 2023 року. У ньому йшлося про те, що українці не можуть брати участь у міжнародних змаганнях, на яких виступають представники росії чи білорусі у будь-якому статусі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт