Потенційна втрата для футбольної збірної: травмувався один з провідних українських футболістів

Віктор Циганков зазнав травми у грі чемпіонату Іспанії, натомість Олександр Зінченко відновлюється від пошкодження

Ігор Петренко

Український півзахисник Віктор Циганков, 26 років, відзначився гольовою передачею в матчі за "Жирону" у грі чемпіонаті Іспанії проти "Осасуни", передає Depo.ua з посиланням на Суспільне Спорт.

У попередніх чотирьох матчах Ла Ліги "Жирона" зазнала трьох поразок. Віктор Циганков, який лише нещодавно відновився від травми, забив у цих іграх два голи.

Натомість інший український легіонер каталонців, 26-річний форвард Артем Довбик, який раніше визнавався кращим гравцем туру в Ла Лізі і кілька разів – футболістом місяця в "Жироні", востаннє забивав ще у січні. Його серія без голів сягнула вже семи матчів.

На 13-й хвилині гри з  "Осасуною" Циганков отримав м'яча поза штрафним майданчиком суперників і віддав розрізну передачу на свого колегу Порту, який реалізував вихід віч-на-віч із воротарем.

На 63-й хвилині матчу Циганков залишив поле, демонструючи дискомфорт у коліні. Під час боротьби за м'яч він вступив у контакт із суперником, що призвело до вигину внутрішньої частини коліна українця.

Після цієї гри, яка завершилася з рахунком 2:0, "Жирона" обійшла "Барселону" і повернула собі друге місце в турнірній таблиці чемпіонату Іспанії. Відстань від лідера – мадридського "Реала" становить чотири очки.

Як раніше повідомляв Depo.ua, Циганков і Довбик отримали виклик у збірну України на плей-оф відбору до Євро-2024. Гра з Боснією і Герцеговиною відбудеться вже за 10 днів, 21 березня. В разі перемоги "синьо-жовті" у вирішальному матчі зустрінуться з переможцем пари Ізраїль – Ісландія. За інших умов ця друга гра матиме статус тренувальної.

Читайте більше: Став відомий склад команди, яка виборюватиме путівку на футбольне Євро-2024: хто у списку і кого з лідерів немає

Однак після вчорашньої травми можливість виступу Віктора Циганкова у вирішальних матчах збірної опинилася під питанням.

Натомість відновився від травми інший лідер національної команди, 27-річний півзахисник Олександр Зінченко. Учора він зіграв за лондонський "Арсенал", вийшовши на заміну у матчі 28-го туру англійської Прем'єр-ліги проти "Брентфорда".

Востаннє Зінченко з'являвся на полі 4 лютого, відігравши тайм проти "Ліверпуля" (3:1). Далі через травму українець пропустив п'ять матчів "Арсенала", чотири з яких "каноніри" виграли.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Спорт