З нового року українські виробники шоколаду перейдуть на євростандарти
З 1 січня 2018 року в Україні почнуть діяти європейські вимоги до продуктів із какао та шоколаду
Про це під час прес-конференції заявила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева, передає Depo.ua .
Відтак, відповідно до нових вимог, у чорному шоколаді повинно бути не менше 35% какао-продуктів, у молочному - не менше 25% какао-продуктів і не менше 14% молочних продуктів. У білому шоколаді повинно бути не менше 20% какао-масла і не менше 14% молочних продуктів. У шоколадній цукерці з начинкою має бути не менше 25% шоколаду.
Якщо ж продукт не відповідає зазначеним вимогам, він не може називатися шоколадом.
При цьому Трофімцева наголосила, що більшість українських виробників вже дотримуються європейських стандартів.
"Майже всі виробники вже виконують ці норми. Принаймні у міністерства агрополітики останнім часом не було нарікань. Якщо хтось і не дотримується цих вимог, то це дрібні виробники, яких ніхто не знає і, які ще навіть не мріють про експорт", - заявила вона.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя