Якщо набридли сирники: Як приготувати клюски з сиру за рецептом Клопотенка
Відомий кулінар Євген Клопотенко запропонував альтернативний рецепт, який підійде любителям кисломолочного сиру, що втомилися від сирників, запіканок і лінивих вареників
Цей рецепт підійде тим, хто цінує корисну їжі, приготовану власноруч, і не уявляє життя без смачних страв із кисломолочного сиру, передає Depo.ua.
Український кулінар та реформатор Євген Клопотенко поділився рецептом сирних клюсків на своїй сторінці в Instagram.
Клюски – це щось схоже на кльоцки, але у складі є кисломолочний сир та борошно. Ця німецька страва має український відповідник – ліниві вареники або галушки, проте Євген Клопотенко привніс у рецепт власні складові, які мають зробити страву цікавою та неповторною. Наприклад, гречане борошно у складі та підливу, яка містить мед. З цих доступних продуктів можна приготувати поживний та корисний сніданок для усієї родини.
За словами кухаря, найважливіші плюси цієї страви – швидке приготування і відсутність необхідності її смажити, як, наприклад, сирники.
Важливо правильно обрати сир, за словами Клопотенка, він має бути "не засухим і з приємною текстурою".
Сирні клюски: рецепт
Складові:
- сир кисломолочний 9% – 360 грамів
- яйця – 3 штуки
- дрібка солі
- цукор – до смаку
- борошно пшеничне – 50 грамів
- гречане борошно – 50 грамів
- вершкове масло – 25 грамів
- мед – 2 столові ложки
Приготування:
- У кисломолочний сир вбити три яйця по одному. Гарно перемішати.
- Додати сіль та цукор (його можна і не додавати, адже клюски поливають підливою).
- Додати борошно і замішати тісто.
- Сформувати ковбаску, як для лінивих вареників. Розрізати на невеликі квадрати тісто і кинути у киплячу підсолену воду.
- Як клюски спливуть, варити їх протягом двох хвилин.
- Тим часом приготувати підливу: розтопити у каструльці масло і додати мед.
- Поливати гарячі клюски з гарячою підливою.
Смачного!
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя