Як вибрати безпечну і вигідну курку: поради та рецепт чкмерулі з курячих гомілок
Під час збирання продуктового кошика споживачі зазвичай додають до нього саме курку. Воно й не дивно, адже курятина смачна, швидко готується та багата на білки. Як же вибрати вигідне та безпечне куряче м’ясо?
Одним із ключових аспектів безпечного споживання курятини є правильний вибір продукту. Надайте увагу маркуванню на пакованні, переконайтеся, що м’ясо має всі необхідні сертифікати якості й походить із надійного джерела. Наприклад, курка ТМ "Наша Ряба" відповідає всім вимогам безпеки і якості, Щоб заощадити під час збирання продуктового кошика, зверніть увагу на гомілку. Вона є однією з найвигідніших частин курки, адже з неї можна приготувати безліч страв. Гомілки ситні та соковиті, а ще їх полюбляють усі, від дорослих до дітей.
Спробуйте приготувати пікантну страву з гомілок — чкмерулі!
Інгредієнти:
- Курячі гомілки — 4 шт.
- Сіль — 1 дрібка
- Суміш перців — 1 дрібка
- Приправа для курки — 1 дрібка
- Хмелі-сунелі — 1 дрібка
- Пажитник (фенугрек) — 1 дрібка
- Олія — 30 мл
- Часник — 3 зубчики
- Петрушка свіжа — 10 г
- Кінза свіжа — 10 г
- Майонез — 2 ст. л.
- Вершки, 33 % — 100 мл
- Вода — 50 мл
Технологія приготування:
Розрізаємо курячі гомілки вздовж по кістці, заливаємо маринадом — для нього в майонез додаємо сіль, перець і хмелі-сунелі.
Після того, як гомілки трохи помаринуються, обсмажуємо їх під пресом (притискаємо кришкою).
Коли на м'ясі утвориться скоринка, додаємо часник і злегка обсмажуємо. Після цього посипаємо страву приправою для курки, вливаємо вершки, трохи води та тушкуємо до готовності.
Наприкінці додаємо дрібно нарізану петрушку з кінзою.
І насолоджуємося унікальними пікантними гомілками! Не забувайте, що гомілок вистачить на всіх!
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя