Як смачно посмажити картоплю: Простий та цікавий рецепт

Найпростіша страва, яку більшість українців готують ледь не щодня – це смажена картопля 

Скільки господарок у світі, стільки і рецептів приготування смаженої картоплі. Depo.ua розкаже, як отримати найсмачнішу смажену картоплю завдяки деяким секретам.

Смачно посмажена картопля – це не тільки гарнір, а й самостійна страва, яка завдяки деяким додаткам, наприклад, свіжим овочам чи солінням, може стати самостійною стравою. Дехто любить додавати до смаженої картоплі шкварки, інші – цибулю, хтось – яйця.

Здавалося б, що ж тут такого важкого, просто посмажити картоплю. А все не так просто. Саме тому ми ділимося своїми хитрощами. Дізнайтеся, як готуємо смажену картоплю ми.

Складові:

– картопля очищена від шкірки;

– соняшникова олія;

– сіль.

Секрети смачної смаженої картоплі:

Сорт картоплі. Це найважливіший секрет. Як відомо, розсипчасті сорти картоплі підходять для варіння, а більш щільні – для смаження та запікання. Якщо купуєте картоплю на базарі, одразу ж скажіть, що вам потрібна картопля для смаження. Проте, якщо ви не знаєте сорт картоплі, наприклад, купуєте в магазині, це також не проблема. З рештою, картопля це просто картопля і смачно посмажити можна майже будь-який сорт коренеплоду.

Картопля має бути сухою. Тобто, після того, як коренеплід очистили та помили, його треба висушити рушником і трохи почекати. Абсолютно суху картоплю нарізайте, як бажає душа – напівкільцями чи соломкою.

Сковорода має бути важкою. Найкраще – з чавуну. Зовсім не підійдуть тонкі пательні.

Слідкуйте за кількість картоплі на сковороді. Чим більше картоплі – тим вона вийде менш смаженою, а більш пареною. Цього нам не потрібно, тому запам'ятайте це правило: краще посмажити дві сковороди, ніж велику кількість, але один раз.

Як приготувати смачну смажену картоплю:

Підготовлену суху картоплю нарізаємо. На важкій сковороді розігріваємо рослинну олію – соняшникову, кукурудзяну, оливкову рафіновану – все залежить від ваших вподобань. Коли олія почала шкварчати – викладаємо картоплю.

Пам'ятайте, щоб отримати хрустку скоринку – потрібно смажити невелику кількість картоплі, аби вона вийшла смаженою, а не пареною чи вареною.

Перші п'ять-сім хвилин смажимо під закритою кришкою на середньому вогні. Далі десять останніх хвилин смажити потрібно без кришки постійно помішуючи. Саме цей клопіт гарантує золоту та хрумку скоринку нашої картоплі.

Солити та приправляти картоплю спеціями краще під кінець приготування.

Смачного!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя