Великдень 2019: Як приготувати сирну паску
28 квітня християни східного обряду відзначатимуть Воскресіння Господнє, а, як відомо, паска з давніх давен була присутня на свтяковому столі у цей день
Depo.ua підкаже, як смачно приготувати сирну паску.
Царська сирна паска
СКЛАДОВІ:
- сир жирний – 500 г
- яєчні жовтки – 3-4 шт (або 2-3 яйця)
- сметана – 200 г
- вершкове масло (кімнатної температури) – 100 г
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 1 чайна ложка (або 1 ч.л. ванільного екстракту)
- родзинки – 80 г
- горіхи (мигдальні пелюстки або подрібнений очищений мигдаль, фундук, кешью і т.д.) – 50 г.
Як приготувати царську (сирну) паску:
Щоб приготувати класичну царську паску родзинки необхідно промити, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити на паперовому рушнику. Сир протерти через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера).
До сиру додати жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішати. Додати нарізане кубиками вершкове масло і збити сирну масу за допомогою міксера до пишності і однорідності. Перелити сир в товстостінну каструлю. Поставити на маленький вогонь і готувати, постійно помішуючи, до перших бульбашок (тобто до закипання).
Форму для випічки вистилаємо марлею, складеною в кілька шарів і викладаємо у форму сирну масу.
Вирівнюємо поверхню ложкою і накриваємо її залишками марлі. Добре утрамбовуємо і ставимо в холодильник мінімум на 6 годин. Ставимо форму на блюдо, звільнивши попередньо сир від марлі, і акуратно знімаємо формочку, а потім марлю.
Прикрашаємо паску цукатами, цукровою пудрою та гілочками м’яти.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя