Вчені з'ясували, як перець чилі сприяє схудненню

Вчені з США пояснили механізм, завдяки якому вживання червоного перцю чилі сприяє боротьбі з ожирінням

Дослідники виявили взаємодію між капсаїцином, компонентом, що надає пекучість перцю чилі і мікробіоценозом кишечника, повідомляє Depo.ua з посиланням на Новое время.

Згідно з опублікованими в журналі Американського товариства мікробіології даними, що міститься в перці чилі капсаїцин, потрапивши в травну систему людини, знижує кількість і активність бактерій, що виробляють молекули ліпополісахариду. У той же час він стимулює діяльність корисної для шлунка і кишечника мікрофлори.

Дослідження показало також вплив кишкової мікрофлори на один з типів ожиріння. Таким чином, зміна мікрофлори під впливом капсаїцину дозволяє знизити ризик набору надлишкової ваги. Зміни мікрофлори сприяють тому, що організм знижує накопичення жирової тканини.

Фахівці відзначають, що вживання в їжу перцю чилі також знижує рівень запалення, яке часто виникає при надлишку жирів у раціоні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя