В Україні запустили онлайн-ресторан зі стравами, які допомагали українцям вижити під час Голодомору
В інтернеті з'явився онлайн-ресторан, на якому можна ознайомитися зі стравами, які готували українці у часи Голодомору 1932-33 років
Про це повідомляє Depo.ua.
В Україні запустили інтернет-проект "Непораховані". Це онлайн-ресторан, в меню якого – страви, які допомогли вижити українцям під час Голодомору.
Серед страв, зокрема:
- хлібець з натертої трави, замішаний на гарячій воді з додаван-ням насіння льону;
- подрібнені картоплинні відходи з залишками зернят, замішані на гарячій воді;
- кришена солома разом із просяною й гречаною половою, макухою з конопляного сім’я, товченого в ступі;
- перетерта в борошно кора дуба, подрібнене коріння очерету і лободи;
- та інші страви.
На сайті також викладені історії людей, які пережили Голодомор-1932/33.
Нагадаємо, що у Львові людям, які пережили Голодомор, виплатять матеріальну допомогу.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя