У Кличка пояснили, як працюватимуть літні майданчики в Києві на карантині
У Київській міській державній адміністрації затвердили вимоги до роботи літніх та сезонних майданчиків кафе та ресторанів в умовах карантину
Про це інформує Depo.ua із посиланням на прес-службу КМДА.
"У Києві в рамках першого етапу послаблень протиепідемічних обмежень зможуть працювати літні та сезонні майданчики закладів громадського харчування. Вимоги до їх роботи в умовах карантину затверджено розпорядженням керівника робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій", — йдеться у повідомленні.
Серед вимог вказують на такі:
- відстань між місцями для сидіння за сусідніми столиками має становити не менше 1,5 м;
- за одним столиком можуть сидіти не більш як два клієнти (без урахування дітей молодше 14 років);
- замовлення мають здійснюватися та видаватися дистанційно: через спеціально облаштоване вікно або вхідні двері закладу;
- офіціант може приймати чи видавати замовлення лише за умови дотримання відстані не менше 1,5 метра між ним та клієнтом;
- місце видачі замовлень та розрахунку має бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення без особистого контакту з клієнтом – і таким чином, щоб унеможливити вхід відвідувачів всередину закладу;
- має бути забезпечена можливість безготівкового (безконтактного розрахунку);
- меню має бути розміщене для ознайомлення поруч із місцем прийняття-видачі замовлень без можливості його видачі клієнтам.
Також закладам необхідно дотримуватися загальних протиепідемічних вимог та дезінфекційних заходів: щоденна термометрія, забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту на 5 днів, організація централізованого збору використаних масок і рукавичок та їхньої утилізації.
На входах має відбуватися санітарний контроль для відвідувачів, аби не допускати людей з ознаками ГРВІ. Клієнти мають бути в масках та очікувати своєї черги поза межами приміщень. Заклади мають забезпечити маркування відстані у 1,5 м для відвідувачів, що чекають своєї черги.
Також заклади мають встановити дозатори чи диспенсери з антисептиком. Дезінфекційні заходи мають проводити щодві години робочого часу, а дезінфекцію контактних поверхонь та посуду — після кожного відвідувача.
Окрім того, заклади мають поінформувати клієнтів про встановлені обмеження на своїх вебсайтах, сторінках у соцмережах та при проведенні запису телефоном.
Нагадаємо, у столиці України вчора, 8 травня, коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили ще в 50 людей, на жаль, двоє осіб – померли.
Станом на ранок 9 травня в Україні загальна кількість хворих з початку пандемії складає 14710.
Читайте також: Коронавірусний карантин: Які послаблення запровадять у Києві з 12 травня
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя