Шарлотка з яблуками за 5 хвилин від відомої блогерки

Цей осінній пиріг має дві головні переваги: насичений смак та швидке приготування 

Ліна Петрунькіна

Depo.ua пропонує приготувати шарлотку з яблуками від блогерки Аліни Ханумак (Шаманської).

Хто така Аліна Ханумак

Блогерка Аліна Ханумак має 1.2 мільйони дописувачів. Дівчина довгий час працювала на телебаченні, доки не зустріла свого чоловіка – режисера і гумориста Руслана Ханумака. Пара одружилася, а згодом народився первісток, тому Аліна залишила телебачення і віддалася материнству. Проте з початком декрету розпочався її шлях у блогерстві. Блогерка часто проводить прямі ефіри, радить прихильникам смачні та прості рецепти і ділиться секретами виховання сина Артура.

Що таке шарлотка

Фото: Pixabay

Назва "шарлотка" походить від французького слова Charlotte, що позначає відоме жіноче ім'я. Дехто вважає, що цей пиріг – присвята одній з королев, яка носила це ім'я. Цей солодкий пиріг із фруктами винайшли французькі кухарі багато років тому. Традиційно для приготування шарлотки використовують борошно, яйця та цукор і, звісно, фрукти. Також інколи додають вершкове масло та молоко чи вершки.

Традиційно до бісквіта додають яблука кислих сортів. Ідеально робити шарлотку з яблуками сорту Антонівка. Проте смачно готувати шарлотку з вишнями, іншими ягодами, грушами та сливами. 

Шарлотка з яблуками за 5 хвилин: як швидко приготувати смачний пиріг

Отже, Аліна Ханумак оприлюднила рецепт шарлотки з яблуками за п'ять хвилин на своїй сторінці в Instagram

Складові:

борошно – 1 склянка

цукор – 1 склянка

яблука (кислі) – 4-5 штук

яйця – 4 штуки

Приготування:

1. Збиваємо міксером яйця, додаючи цукор. Робимо це протягом 4-5 хвилин, щоб маса стала повітряною і білою. Завдяки цьому на виході отримаємо хрумку та смачну скоринку. 

2. Додаємо до маси борошно. 

3. Беремо форму, застилаємо пергаментом і змащуємо вершковим маслом. 

4. Нарізаємо яблука та кладемо на дно, заливаємо їх тістом і трохи перемішуємо його з яблуками.

5. Випікати шарлотку при 180 градусів протягом 40-50 хвилин.

6. Коли остигне, витягаємо пиріг з форми та посипаємо цукровою пудрою. 

7. Подаємо з ягодами, сметаною, вершками чи згущенкою. 

До речі, на сторінці Аліни можна побачити відеорецепт шарлотки з яблуками за п'ять хвилин. Там ви зможете побачити, як слід нарізати яблука та переконаєтеся, що сам процес приготування пирога дійсно займає п'ять хвилин. Головне – завчасно приготувати інгредієнти, запастися гарним настроєм та налаштуватися на відмінний результат. 

Смачного!

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя