Пучеро та "імунний заряд": ТОП-5 осінніх страв від хандри
Осінь – час, коли організму особливо потрібна підтримка здоровим харчуванням та вітамінами
Depo.ua пропонує 5 рецептів осінніх страв, які не лише смакуватимуть усій родині, але і врятують від осінньої хандри, наповнивши ваші дні яскравими барвами та феєрією відчуттів.
Пучеро
Пучеро – це щось середнє між супом і рагу. В Андалусії у нього рясно додають нут, тим часом як у Південній Америці головним інгредієнтом стала яловичина, завдяки дешевизні і доступності.
Що потрібно:
Яловича грудинка – 1 кг
Гарбуз сквош – 120 г
Картопля – 1 штука
Початки кукурудзи – ½ шт
Стебло селери з листям – 1 штука
Батат – 120 г
Петрушка – за смаком
Морква – 1 штука
Лавровий лист – 6 штук
Цибуля – 2 шт
Оливкова олія – 1 столова ложка
Чорний перець горошком – 10 г
Мелена паприка – за смаком
Перець чорний молотий
Сіль
Як готувати:
1. Половину моркви розрізати уздовж. Розрізати навпіл ріпчасту цибулину. Обсмажити їх на пательні без масла - хвилину близько 1- 1,5хв.
2. М'ясо очистити від плівок, покласти у велику каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання воду злити і налити нову - близько 3 літрів, - посолити, додати обсмажені моркву і цибулю, гілку петрушки, лавровий лист, перець горошком і варити, знімаючи піну, 2 години (кришкою не накривати!). Готове м'ясо нарізати, а бульйон процідити.
3. Залишки моркви крупно нарізати,нарізати крупно, кукурудзу - кружальцями завтовшки 3 см, а очищені батат, картоплю і гарбуз - дисками по 1,5 см і розділити їх навпіл. Гарбуз позбавити від серцевини, перекласти овочі в каструлю, залити водою, а після закипання припустити - хвилин п'ять, додавши сіль і сік лимона, щоб зберегти колір.
4. Цибулю нарізати великими кубиками, стебло селери розділити на чотири частини. На пательні розігріти олію, обсмажити на ній цибулю, додати шматки м'яса і влити бульон. Додати кукурудзу і стебло селери, моркву, гарбуз, батат, картоплю і нарубані листя селери та петрушки.
5. Варити близько 10 хвилин, додати спеції за смаком. Подавати до столу.
Салат з цикорієм, грушею і сиром горгонзола
Що потрібно:
Бельгійський ендивій (цикорій) – 1 качан
Салат ромен – 1 качан
Груша – 1 шт.
Сир горгонзола – 60 г.
Рубані волоські горіхи – 1/4 ст.
Свіжозмелений перець
2 ст. л. малинового джему
2 ст. л. бальзамічного оцту
Як готувати:
Викласти листя цикорію та салату. Порізати грушу на тонкі скибочки і розподілити по посудині. Зверху посипати сиром горгонзола і змеленими волоськими горіхами. Приправити салат сіллю і перцем. Приготувати салатну заправку: змішати джем і бальзамічний оцет. Помістити в мікрохвильову піч і підігріти протягом декількох сек. Перемішати і додати суміш до салату.
Запечений гарбуз з перцем халапеньо
Ця страва для тих, кому набридли звічні гарніри у вигляді картоплі, каш та паст, ідеально підійде до смаженого м’яса.
Що потрібно:
Гарбуз Акорн – 1 шт.
Цибуля-шалот – 1 шт.
Перець халапеньйо (червоний) – 1 шт.
Чебрець
Оливкова олія
Як готувати:
На деку з бортиками змішайте порізаний кубиками гарбуз, нарізану цибулю-шалот і перець, заздалегідь очищений від насіння. Додайте кілька гілочок чебрецю, оливкову олію, сіль, і, за бажанням, чорний молотий перець.
Запікайте в духовій шафі при температурі 220 ° С, періодично помішуючи, поки гарбуз не підрум'яниться і не стане м'яким (приблизно 25 хвилин).
Грушевий клафуті
Грушевий клафуті - це французький пиріг-запіканка з викладених на дно форми скибочок груш, залитих рідким тістом і запечених у духовці.
Інгредієнти:
Груші – 2 - 3 шт.
Ванільний екстракт – 1 чайна ложка
Вершки – 4 ст.ложки
Лимонна цедра – 2 ч.л.
бренді – 3 ст ложки
борошна – 3/4 склянки
солі – 1/2 чайних ложки
цукру – 1/2 склянки
яйця – 3 штуки
ванілі – 1 чайна ложка
Як готувати:
Розігрійте духовку до 190 °С. Змастіть вершковим маслом круглу форму для випікання і посипте дно і стінки 1 ст. л. цукру. Міксером збийте яйця і 1/3 склянки цукру до легкої і пухкої маси (близько 3-4 хв).
Додайте борошно, вершки, ванільний екстракт, лимонну цедру, сіль і грушевий бренді. Відкладіть тісто на 10 хвилин. Тим часом очистіть від шкірки і серцевини груші, розріжте їх на 4 частини і тонко наріжте. Розкладіть скибочки в один шар у формі для випікання. Вилийте тісто на груші і випікайте до золотистої скоринки 35 - 40 хвилин. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.
Смузі "Імунний заряд"
Інгредієнти:
Яблуко – 1 шт. (Пор.)
Морква – 1 шт. (Пор.)
Ківі – 1 шт. (Пор.)
Насіння Чіа – 1/2 ст. л.
Вода – 100 мл
Як готувати:
1. Продукти промийте і наріжте.
2. Покладіть їх в блендер, залийте водою і зробіть смузі.
3. Залиште напій на деякий час, щоб насіння Чіа набрякли (або їх можна заздалегідь замочити у воді).
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя