Названа головна небезпека надмірного вживання цукру
Фахівці з Лундського університету в Швеції з'ясували, що вживання цукру у великій кількості підвищує ризик серцево-судинних захворювань
Стаття вчених опублікована в British Journal of Nutrition, передає Depo.ua.
У довгостроковому дослідженні, яке тривало 17 років, взяли участь близько 26 тисяч осіб, які не страждають на діабет і хвороби серця. Добровольці вели щоденники, де вказували, що саме вони їли кожен день, а також періодично проходили медогляди.
Для того щоб результати були якомога більш правдивими, вчені не тільки оцінили кількість уживаних солодких напоїв, а й проаналізували весь раціон учасників в цілому.
Встановлено, що у 5 відсотків людей, які з цукру отримували 15 відсотків добової кількості калорій, ризик розвитку інфаркту міокарда збільшився приблизно на третину. При цьому результати були скориговані з урахуванням факторів, які традиційно пов'язуються з серцево-судинними захворюваннями. До них відносяться куріння, вживання алкоголю і фізичні вправи.
Таким чином, фахівці прийшли до висновку, що цукор повинен становити не більше 10 відсотків від споживаних калорій щодоби.
Вчені планують продовжити дослідження, щоб виявити зв'язок надмірного вживання цукру з іншими захворюваннями.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя