Коронавірус "знищив" 12 тисяч готелів і ресторанів в Україні
У нашій державі з початку пандемії коронавірусу з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності
Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив народний депутат Микита Потураєв, пише Depo.ua.
"Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг, – ред.) до карантину у нас було 30 тисяч закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тисяч з цих 30 – ліквідовані. Не в сенсі "закрилися на карантин", а в сенсі "ліквідовувалися як підприємства", – заявив Потураєв.
Він допускає, що це може бути пов'язано з проваленим першим голосуванням за "антикризовий бюджет", оскільки в тому пакеті, який був пов'язаний з бюджетом, було відповідне законодавче підґрунтя для запуску процедури форс-мажору.
"Так що люди могли закритися, бо вони не в змозі виконувати свої зобов'язання по оренді", – додав нардеп.
За словами Потураєва, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину: "Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема".
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя