Кава може врятувати від страшного виду раку, – вчені
У людей, які п'ють каву, нижчий ризик розвитку найпоширенішого типу раку печінки – гепатоцелюлярної карциноми
Кава вдвічі знижує ризик розвитку раку печінки, пише Кореспондент, передає Depo.ua.
До такого висновку прийшли вчені з університету Квінс у Белфасті. Дослідження про вплив кави на розвиток онкологічного захворювання велося протягом семи років.
Фахівці вивчали майже 472 тисячі людей, з яких 75% регулярно пили каву.
В результаті виявилося, що у любителів кави ризик розвитку гепатоцелюлярної карциноми (первинного раку печінки – ред.) на 50% нижче ніж у тих, хто не вживає напій. Серед тих, хто регулярно п'є каву й особи, які частіше за інших курили і вживали алкоголь, проте це не збільшило їхніх шансів захворіти на рак. За словами дослідників, кава захищає печінку завдяки вмісту антиоксидантів і кофеїну.
Нагадаємо, Ірландія запровадить "податок на лате", щоб зменшити відходи.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя