Капустяні котлети від зірки "Майстер Шеф": Як приготувати смачну страву без м'яса
Якщо обожнюєте капусту і хочете спробувати щось нове, приготуйте овочеві котлети з пікантним смаком
Відомо, що м'ясо – це важливий продукт у нашому раціоні, проте його не слід їсти щодня і зловживати ним. Гарною альтернативою м'ясу є овочі, які декому можуть здаватися не такими поживними, але також містять чимало корисних мікроелементів. До того ж, з овочів легко приготувати багато смачних страв, що замінять м'ясні наїдки. Наприклад, з білокачанної капусти можна зробити котлети.
Відома кулінарка та суддя шоу "Майстер Шеф" Тетяна Літвінова поділилася цікавим рецептом капустяних котлет, передає Depo.ua.
За словами Тетяни Літвінової, котлети з капусти виходять ніжними, м'якими і з нотками прянощів. Для приготування використовують недорогі продукти, які можна знайти у будь-якому магазині. Подавати такі котлети варто із соусом, який доповнить смак страви і зробить її більш корисною та поживною.
Капустяні котлети: рецепт
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 300 грамів
- Цибуля ріпчаста – 200 грамів або 3 штуки
- Олія оливкова – 2 ст.л
- Часник – 2 зубчики
- Яйця - 2 штуки
- Сіль – 1 дрібка
- Паприка – 1 ч.л
- Перець чорний – 0,5 ч.л
- Коріандр – 0,5 ч.л
- Мускатний горіх – 0,5 ч.л
- Борошно пшеничне або цільнозернове - 3 ст.л
Соус:
- Сметана – 100 грамів
- Огірок – 1 штука
- Кріп - 20 грамів
- Сіль – 0,5 ч.л
- Сушений часник – дрібка
Приготування:
- Подрібнити цибулю. Підсмажити на рослинній олії.
- Нашинкувати капусту дрібно і відварити її у ситечку у киплячій воді протягом трьох хвилин.
- До цибулі у пательні додати подрібнений часник.
- Збити яйця і додати спеції: паприку, коріандр, суміш перців, сіль та мускатний горіх. Ретельно змішати.
- Додати до яєць цибулю з часником.
- Для соусу нарізати дрібно кріп, огірок натерти на терці і відцідити огірок. Додати до кропу, огірка сметану та сіль, ретельно перемішати Додати дрібку сушеного часнику.
- Відцідити капусту, аби не було рідини. Перемішати її з яйцями, спеціями та часником з цибулею.
- Додати дві столові ложки борошна до капусти. Якщо консистенція не дуже щільна, додати ще одну ложку борошна.
- Смажити котлетки на розігрітій олії.
- Готові котлети покласти на серветку або паперовий рушник, аби увібрали зайву олію.
- Подавати капустяні оладки з соусом.
Смачного!
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя