Геть консерванти і штучші барвники: McDonald's оголосив курс на здорове харчування

Компанія McDonald's відмовиться від штучних інгредієнтів, насамперед консервантів, ароматизаторів і барвників, для приготування продуктів в американських ресторанах мережі

Про це йдеться в заяві компанії, передає Depo.ua.

Фірмові бургери McDonald's, а також дитяче меню більше не міститимуть штучних добавок, наприклад, пропіонат кальцію або бензоат натрію.

McDonald's прагне позбутися репутації "фаст-фуду", тому бере курс на здорове харчування. Мережа ресторанів намагається залучити споживачів, які прискіпливо ставляться до їжі, і не хочуть вживати штучні добавки, що можуть негативно впливати на здоров'я. Аналітики вважають, що лише такий крок дозволить компанії повернутися до зростання продажів на американському ринку.

Навесні цього року McDonald's у США став використовувати свіже, а не заморожене м'ясо для приготування бургерів, і перейшов на використання вершкового масла замість маргарину.

Несподівана проблема виникла з маринованими огірками, які використовують у бургерах McDonald's. Щоб позбутися штучних добавок при їхньому приготуванні, зберігши фірмовий смак, знадобиться більше двох років, попереджають у компанії.

Водночас відмова від штучних інгредієнтів та їхня заміна натуральними скоротить термін зберігання продуктів або потребуватиме їхнього додаткового заморожування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя