Як легко та смачно приготувати тірамісу: Рецепт Ектора Хіменеса Браво
Канадський шеф-кухар колумбійського походження Ектор Хіменес Браво ділиться класичним рецептом відомого італійського рецепта десерту тірамісу
Відомий ресторатор, шеф-кухар, зірка проекту "Майстер Шеф" на СТБ Ектор Хіменес Браво опублікував рецепт тірамісу в мережі. Depo.ua наводить зірковий рецепт легкого десерту з помірно солодким смаком та ароматом кави.
Тірамісу: рецепт
На відео, яке Браво оприлюднив на своїй сторінці в Instagram, можна не тільки прочитати рецепт, а й побачити процес приготування.
Інгредієнти:
Для крему
- Жовтки - 5 шт.
- Цукор - 125 грамів
- Вершки 30% - 400 грамів
- Сир маскарпоне - 425 грамів
- Ванільний екстракт
Для основи та прикрашання
- Заварна кава - 300 грамів
- Савоярді - 400 грамів
- Улюблений лікер - 30 грамів
- Какао порошок
Приготування:
1. Жовтки збити з цукром до його розчинення, додати маскарпоне, збиті вершки і ванільний екстракт.
2. Каву змішати з лікером.
3. Савоярді вимочити у каві декілька секунд і викладасти до форми, зверху на печиво крем, знову шар савоярді і останній шар крему.
4. Покласти торт в холодильник на дві години і перед подачею на стіл прикрасити какао порошком.
Смачного!
Що таке тірамісу
З італійської назва десерту перекладається як "піднеси мене до неба". Вважається, що десерт з печива, жовтків, вершків, маскарпоне та кави з'явився у XVII столітті. Існує легенда, за якою в Сієні у Тоскані спеціально для Великого герцога Козімо III Медічі приготували десерт Zuppa del duca, що був вельми схожий на сучасний смаколик. Проте документальних підтверджень італійці так і не знайшли. Новий виток історії тірамісу починається у 60-х минулого століття. Тоді рецепт десерту з'являється на сторінках численних кулінарних довідників та кухарських книжок. У 2006-му у США виходить стаття про те, що, ніби-то, десерт було вигадано в США, у Мериленді.
Головне, принаймні кілька десятиліть залишається майже незмінним рецепт тирамісу – до нього входить сир маскарпоне, вершки, печиво "Савоярді", какао-порошок, жовтки, лікер. Десерт викладають шарами, використовуючи велику форму, або порційні розетки. Дехто готує цей смаколик у слоїках. Наразі цей десерт є одним із найвідоміших у світі і його подають не лише в італійських закладах, а у багатьох інших кафе.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя