Домашня паска за рік подорожчала більш ніж на 30%
В Україні випікання паски в домашніх умовах в 2016 року коштувало 22,04 грн
Про це повідомили у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, передає depo.ua.
За даними аналітиків відомства, це на 33,9% дорожче, ніж в 2015 році.
Вони зауважили, що найбільше на зростання кінцевої вартості домашньої паски вплинуло подорожчання родзинок. Їхня частка складає понад 30% від вартості.
Найбільше подорожчали сухі дріжджі. Упаковка в 11 г в 2016 році коштує 4,90 грн, що на 181,6% дорожче, ніж 2015 року.
Водночас деякі соціально значущі товари, з яких готується великодня паска, подешевшали. До таких належать борошно (-22,4%) і курячі яйця (-19,8%).
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя