День кавуна: ТОП-3 рецепти з цією ягодою
3 серпня у світі відзначають Міжнародний день кавуна
Свою історію цей день веде з США, де відзначається як Національний День кавуна (National Watermelon Day). Америка займає перше місце за кількістю поїдання кавуна в порівнянні з іншими країнами. Тут цей солодкий і смачний фрукт (а вірніше - ягода) є настільки ж необхідним атрибутом літніх пікніків, як і знаменитий хот-дог, передає Depo.ua.
Пряний кавуновий салат з сиром
Складові:
- 1/4 склянки оливкової олії
- 1,5 ст. л. свіжовичавленого лимонного соку
- гострий соус – за смаком
- 1/2 ч. л. подрібненого перцю чилі
- 1/2 ч. л. кмину
- 1/2 ч. л. паприки
- 3-4 склянки нарізаної м'якоті кавуна
- 1/2 шт. червоної цибулі
- 2 ст. л. нарізаної петрушки
- 2 ст. л. нарізаної м'яти
- 1/4 склянки маслин
- 60 г фети
- 3 ст. л. мигдалю
- сіль і мелений чорний перець – за смаком
Рецепт приготування:
- У мисці змішуємо масло, лимонний сік, всі спеції і сіль, після чого ставимо в холодильник мінімум на годину.
- У перцю чилі видаляємо насіння, тонко нарізаємо його і червону цибулю.
- Маслини ріжемо половинками, фету кришимо.
- Кавун, нарізаний пластинками, посипаємо цибулею, петрушкою, м'ятою, маслинами і фетою, заправляємо соусом. За бажанням посипаємо мигдалем.
Закуска з кавуна з зеленню і сиром
Інгредієнти на 30 штук:
- 1 середній кавун
- 500 г фети
- 30 свіжих листочків м'яти
- мелений чорний перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Нарізаємо м'якоть кавуна середніми кубиками або трикутниками (30 штук) і викладаємо їх на блюдо.
- Листочки м'яти миємо, фету нарізаємо кубиками, такого ж розміру, як і кавунові.
- На кожен кавуновий шматочок кладемо або спершу фету, а потім м'яту, або навпаки – як вам більше сподобається. Зверху трохи посипаємо чорним перцем.
- Ставимо страву в холодильник, подаємо на стіл холодною.
Смажений кавун
Інгредієнти:
- середній кавун
- півстакану крохмалю
- склянка води
- 2 яєчні білки
- олія
Рецепт приготування:
- Кавун миємо, розрізаємо навпіл, зрізаємо кірку, а м’якоть, видаляючи насіння, нарізаємо невеликими кубиками і обвалюють їх у борошні.
- Потім готуємо кляр: розводимо крохмаль в половині склянки води, додаємо яєчні білки і розмішуємо до киселеподібного стану. У цю суміш опускаємо шматочки кавуна і ретельно перемішуємо, щоб кавунові кубики рівномірно вкрилися тестом.
- У сотейнику добре розігріваємо олію, опускаємо в нього по одному кавунові скибочки і смажимо, поки вони не покриються твердої скоринкою, після чого знімаємо сотейник з вогню і протягом ще однієї хвилини продовжуємо обсмажувати.
Коли шматочки кавуна набудуть світло-жовтого відтінку, викладаємо їх в тарілку, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
За матеріалами "Сегодня", smachno.ua
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя