Чим зайнятися у вихідні 29-30 травня
Якщо ви сучасна людина в сучасному місті, питання, чим зайняти себе на вихідні є одним з найбільш непростих. Навіть коли у вас на розваги достатньо грошей
Тому щоп’ятниці Depo.ua підкидатиме вам кілька варіантів. Всі вони перевірені нашими авторами особисто. Може вам з того переліку нічого й не підійде, а може знайдете кілька ідей, як урізноманітнити вихідні.
Що почитати: "Тигролови", Іван Багряний
Так, українську класику треба знати і час від часу перечитувати. А тим, хто от зараз зморщився від слова "класика" рекомендуємо не робити квапливих випадків. Бо те, що вам не зайшло в школі (хоча пригодницький роман - що там могло не зайти?), може чудово зайти зараз. Особливо в контексті російсько-української війни.
Бо тут вам і НКВС, і дисиденти, і підлий ворог, і головна героїня - прекрасна, горда і трохи кука на муню - всі складові, необхідні для душевної і не нудної читанки.
Те, що повість автобіографічна, ви вже і так знаєте. А чи знали, що її було написано за 14 днів, а потім повністю відновлено по пам'яті, бо автор поїхав в еміграцію, а перша, вже опублікована версія залишилася в Україні?
А що повість екранізували, хоч і з деякими відмінностями, в 1994 році і головну жіночу роль (отої яка кука на муню) зіграла хто би ви думали? Ольга Сумська.
Що подивитися: "Прянощі та пристрасті"
Це фільм про їжу, кулінарію, конкуренцію, упередженість та зіткнення двох світів.
Доля закидує родину емігрантів з Індії в маленьке містечко в Провансі. В себе на батьківщині вони мали успішний родинний бізнес - кафе, і от тепер вирішують відкрити таке ж саме тут. І все б нічого, але прямо навпроти стоїть ресторан "Плакуча верба" - пафосне місце з мішленівськими зірками. Власниця закладу - Мадам Малорі - втілення снобізму, вона одразу невзлюбила цих шумних індійців і вважає, що їхня забігайлівка ображатиме почуття відвідувачів "верби".
Яке ж було її здивування, коли виявилося що ці індійці зі своїм каррі прекрасно вміють годувати людей.
Що приготувати: Тилапія зі шпинатом
Фото: povarenok
Зараз якраз сезон шпінату, з якого можна приготувати купу всього смачного. Шпінат - корисний, недорогий і має дуже ніжний смак.
Для цієї страви візьмемо - півкіло розмороженого філе тилапії, пучок шпінату (або 200 грамів замороженого), 100 мл вершків, дві великі цибулини, три зубчика часнику, сирий яєчний жовток, вершкове масло і олію для смаження.
Тилапію нарізаємо на великі шматки і обсмажуємо в олії до готовності. Відкладаємо. Цибулю і часник подрібнюємо і тушкуємо на вершковому маслі. Коли цибуля стане прозорою, додаємо подрібнений шпинат, тушкуємо ще кілька хвилин, додаємо вершки. Коли суміш почне кипіти, знімаємо з вогню, одразу ж додаємо сирий жовток і швидко перемішуємо.
Викладаємо на суху пательню готову тилапію, заливаємо соусом і прогріваємо (не треба кип'ятити, щоби соус не перетворився на омлет). Готово, можна їсти і горячою, і холодною. На гарнір радимо приготувати булгур.
Куди піти: На полювання в секонд-хенд
Часто буває так, що в гардеробі все вже ніби є, але чогось все одно хочеться. В такому випадку поход по секонд-хендам - чудовий спосіб і знайти собі обновки, і весело провести час. В завалах лахміття часто можна знайти унікальну чи брендову річ, якусь вінтажну сумку чи особливого крою піджак, якого більше ні в кого нема. Це ж справжнє полювання! А заплатите ви за це набагато менше, ніж в бутіках. До того ж, долучитеся до ресайклу.
Щоби весело провести час, візьміть із собою друзів, загляніть дорогою в улюблене кафе, а наступного дня влаштуйте фотосесію в обновках.
Передбачення на наступний тиждень: Вихід із здавалося б безвихідної ситуації часто там же, де і вхід
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя