Чим зайнятися у вихідні 17-18 липня
Якщо ви сучасна людина в сучасному місті, питання, чим зайняти себе на вихідні є одним з найбільш непростих. Навіть коли у вас на розваги достатньо грошей
Тому щоп’ятниці Depo.ua підкидатиме вам кілька варіантів. Всі вони перевірені нашими авторами особисто. Може вам з того переліку нічого й не підійде, а може знайдете кілька ідей, як урізноманітнити вихідні.
Що почитати: Всеволод Нестайко, "Тореадори з Васюківки"
Дивно, але чимало українців не читали в дитинстві цю чудову книжку, а зараз думають, що то дитяча література на кшталт пригод Тома Сойера. Але тих, хто таки почав читати, від книжки потім не відірвеш.
Це історія двох друзів не розлий вода - Яви і Павлуші, які живуть в селі Васюківка і більш за все мріють прославитися й стати героями. Хлопці то ловлять шпигунів, то влаштовують в селі театр, то намагаються стати тореадорами, залучивши сільських корів. Окремої уваги заслуговують їхні пригоди в Києві і дуже цікаво читати про враження хлопців, які в доінтернетну добу (події відбуваються ще в радянські часи, точніше в 60-ті), вперше в житті потрапляють в метро, гуляють по Хрещатику і спостерігають за відпочивальниками в Гідропарку.
У 2004 році у видавництві А-ба-ба-га-ла-ма-га з'явилася нова редакція книги, з якої автор вилучив ідеологічні радянські нашарування, деякі застарілі деталі незрозумілі сучасному читачеві і додав нові сюжетні лінії.
Що подивитися: Школа хороших дружин
Ексцентрична французська комедія про школу, в якій дівчат навчають бути слухняними дружинами і вправними домогосподарками. Колись ця школа користувалася великим попитом, але на початку сімдесятих все більше дівчат починають ставити питання: а що як я взагалі не хочу заміж?
Після того, як в житті директорки школи стається особиста трагедія, вона й сама починає розуміти, що неправильно вчити дівчат бути прислугою і тінню чоловіка. Тим часом у Франції починається соціальна революція.
Що приготувати: Імам байилди
Назва цієї турецької страви з бакалажанів перекладається як "Запаморочення імама". За легендою якійсь імам, скуштувавши це, прямо таки знепритомнів від насолоди.
Нам потрібно: 2 бaклaжaни cepeдньoгo poзміpу, один coлoдкий пepeць, одна цибулина, 2 зубчики часнику, два помідори. А також cпeції: кopіaндp, пepeць чopний, муcкaтний гopіx, і ще лимoнний cік та oливкoвa oлія
З пoмідopів зняти шкіpку, пoпepeдньo oбшпapивши їx, і видaлити нacіння. М'якoть дpібнo нapубaти.
Цибулю пошаткувати і підсмажити нa oливкoвій oлії дo м'якocті. Дoдaти дpібнo нapізaний coлoдкий пepeць, чacник, помідори, спеції, чайну ложку цукру і половинку чайної ложки лимонного соку.
Баклажани розрізати навпіл і вийняти з них м'якоть так, щоби вийшли човники. Потім змастити їх oливкoвoю oлією, нaфapшиpувaти тoмaтнoю cумішшю, викласти на деко і запікати 30-40 хвилин.
Куди піти: На майстерклас
Адже ідея повчитися чомусь новому актуальна завжди. А до зими це нове вміння може перетворитися вже на хоббі.
Передбачення на наступний тиждень: Діти йдуть з дому або надто рано, або надто пізно, або не тим шляхом. Але ще гірше, коли вони взагалі з нього не йдуть
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя