Біологиня розповіла, чому корисно голодувати день на тиждень
Одноденне голодування може бути корисним для організму, але головне - правильно налаштуватися
Про це під час онлайн-трансляції на Depo.ua розповіла біологиня Дар'я Озерна.
"Ми не їмо, наприклад, 12 годин або раз на тиждень - день розвантаження. Користь від цього велика. Ми запускаємо багато корисних процесів - це підтримка здоров'я судин, профілактика Альцгеймера, покращення кишкової мікрофлори", - сказала вчена.
За її словами, підходити до процесу треба вдумливо.
Якщо людина не їсть, а всі навколо їдять, людина відчуває запахи, нервується, так розвивається гастрит. Якщо ж вона себе заспокоїла, налаштувалася, що сьогодні вона не їсть, а п'є зелений чай, і це нормально, система травлення не постраждає.
"Наша система травлення регулюється сигналами мозку. Ми можемо заспокоїтися, і один день не буде вироблятися шлунковий сік", - акцентувала біологиня.
В цілому Є так званий "двірник кишківника". Якщо не їсти - рештки їжі рухаються по кишківнику, він очищується.
"Ми знервовані, стрес проявляється як спазм. Ми думаємо: "Треба поїсти". Їжа не допомагає, але насправді треба було заспокоїтися", - підкреслила Озерна.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя