"Не те що їсти, нюхати неможливо" - як росіяни намагалися зробити італійський сир
Ленінградські фермери відмовилися від ідеї виробництва сирів "як в Італії"
Про це повідомляє depo.ua з посиланням на "Фонтанка.ру".
Компанія "Молочна культура", запустивши три роки тому молочний завод у Ленінградській області, похвалилася успіхами на ниві імпортозаміщення. Їй вдалося налагодити випуск безлактозного молока і піни для капучіно. Щоправда, від заявленого в минулому році проекту з виготовлення маскарпоне і рікотти виробник вирішив відмовитися, визнавши економічно невигідним, і вирішив замінити його на сирок для дитячих садків.
Втім, ще рік тому компанія збиралася інвестувати 800 млн рублів в будівництво другої черги заводу, на якій планувалося запустити виробництво м'яких італійських сирів - рікотти і маскарпоне.
Як пояснив головний технолог "Молочної культури" Андрій Баклан, компанія протягом півроку опрацьовувала проект, відправляючи своїх фахівців в Італію, а також вивчала досвід вітчизняних підприємств, які вже працюють на ниві імпортозаміщення.
Підсумки виявилися невтішними. "Російський камамбер і брі не те що їсти, нюхати неможливо", - констатував він.
Налагодити ж випуск сирів за італійською технологією теж не вийшло.
Тому компанія вирішила зупинити проект по виробництву рікотти і маскарпоне і зосередитися на більш передбачуваних продуктах.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Життя