Чотири страви з гарбуза, які урізноманітнять домашнє меню
Традиційне осіннє меню не тільки пропонує страви з сезонних овочів, але й дарує душевне тепло і домашній затишок
Одним з найпопулярніших овочів є гарбуз, який часто використовують для приготування супів і гарнірів, а також різноманітних десертів. Його цінують не тільки за смакові якості, але і за користь, адже гарбуз - овоч дієтичний, з великим вмістом клітковини і каротину, передає Depo.ua з посиланням на "НВ".
Гарбузово - сирний суп
Інгредієнти:
- Гарбуз ( розміром з великий грейпфрут)
- П'ять середніх картоплин
- Одна цибулина
- Один плавлений сирок
- 250 г жирних вершків
- Спеції за смаком
Приготування:
1. Гарбуз, картоплю і цибулю очистити, після чого нарізати на великі кубики і обсмажити в сотейнику на вершковому маслі. Коли овочі обсмажаться, слід залити їх водою на п'ять сантиметрів вище суміші і залишити тушкуватись.
2. Коли овочі стануть м'якими, необхідно перетворити їх на пюре за допомогою блендера. Потім поставити на вогонь і поступово додавати плавлений сирок, даючи йому розчинитися.
3. Додайте вершки, посоліть і поперчіть. При подачі можна прикрасити зеленню і сухариками.
Рагу з яловичини в печеному гарбузі
Інгредієнти на 8 порцій:
- Великий гарбуз
- Один кілограм яловичини
- 3 ст. л. рослинної олії
- Один стакан води
- П'ять середніх картоплин
- Чотири морквини
- Один солодкий болгарський перець
- Чотири зубчики часнику
- Одна цибулина
- 2 ч. л. солі
- 1/2 ч. л. чорного меленого перцю
- 400 г консервованих помідорів
Приготування:
1. Наріжте м'ясо кубиками і підсмажте на рослинній олії. Після чого додайте крупно нарізані картоплю, моркву, солодкий перець, подрібнений часник, цибулю, а також сіль і перець. Додайте трохи води і залиште суміш тушкуватися протягом двох годин. Потім додайте помідори.
2. У гарбузі слід зрізати кришечку і ложкою дістати насіння. Далі, гарбуз потрібно помістити на деко і змастити зовні рослинним маслом.
3. Наповніть гарбуз рагу, закрийте «кришкою» і випікайте близько двох годин при температурі 170 градусів до розм'якшення гарбуза.
4. Подають страву на стіл разом з гарбузом, а при накладанні рагу слід зачерпувати зі стінок м'якоть овоча.
Кекси з гарбузом
Інгредієнти:
- 90 г вершкового масла
- 280 г борошна
- 1 ст. л меленої кориці
- Три яйця
- 1 ст. л цукру
- 180 мл молока
- 350 г м'якоті гарбуза
- 1 ст. л розпушувача
Приготування:
1. Просійте борошно в миску і змішайте з розпушувачем, корицею і дрібкою солі.
2. В окремому посуді змішайте яйця, молоко і м'яке масло. Додайте цукор і гарненько збийте.
3. Поступово всипаючи борошняну суміш, замісіть тісто і змішайте з тертим гарбузом.
4. Розмістіть формочки для кексів на деко і заповніть їх суміш'ю на 3/4 об'єму. Випікайте при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин.
Гарбузовий латте
Інгредієнти:
- Дві чашки молока
- Пара невеликих кубиків звареного гарбуза
- 2 ст. ложки цукру
- Трохи ванілі
- 1/2 ч. ложки суміші спецій (меленої кориці, тертого мускатного горіха, кардамону)
- Дві чашки свіжозвареного еспресо
- Збиті вершки (за бажанням)
Приготування:
1. У невелику каструльку влийте молоко, додайте кубики гарбуза і цукор. Проваріть все на середньому вогні, помішуючи, до кипіння.
2. Зніміть каструльку з вогню, додайте ваніль і спеції, перелийте суміш у чашу блендера і добре збийте до однорідної консистенції.
3. Влийте отриману молочно-гарбузову суміш в два келихи для латте. Далі додайте еспресо і, за бажанням, збиті вершки .
Больше новостей о событиях в мире читайте на Depo.Жизнь