Вчені довели, що солодкі напої утричі підвищують ризик інсульту

Доктор медичних наук, дієтолог Олексій Ковальков пояснив, в чому полягає небезпека солодких напоїв для мозку

Depo.Світ
21 квітня 2017 17:14
ФОТО: depo.ua

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на НСН.

"Цукор, який міститься в солодких напоях, трансформується в глюкозу. І вона як моносахарид - є такий процес глікування, руйнування ендотелію судин, в тому числі і дрібних капілярів мозку. Порушується кровопостачання мозку за рахунок того, що ці судини потім тромбуются. Туди сідають тромбоцити і холестерин низької щільності, і вони закупорюються. Йде колатеральний (обхідний) кровообіг, але коли судини не справляються, вмирає частина клітин мозку", - розповів Ковальков.

Вчений порадив захищати капіляри мозку вживанням риби, яка містить омега-3-жирні кислоти.

Раніше вчені з Університету Бостона заявили, що зловживання солодкими газованими напоями та фруктовими соками викликає погіршення пам'яті і зменшення обсягів мозку в цілому.

Згідно з дослідженнями, солодка газована вода в три рази підвищує ризик закупорки судин мозку та інсульту, збільшує ймовірність розвитку старечого недоумства, а також ризик онкологічних захворювань до 80%.

Нагадаємо, що у Франції заборонили безлімітні солодкі напої.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Світ