У Німеччині вперше не зібрали врожай для крижаного вина через теплу зиму
У виноробних регіонах Німеччини температура не знижувалася до -7°C, необхідних для виготовлення "айсвайну", через що у країні вперше не зібрали врожай для крижаного вина
Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.
"2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для крижаного вина", – йдеться у прес-релізі Німецького інституту вина.
Зазначається, що впродовж останніх років погодні умови все частіше були непридатними для виготовлення "айсвайну". Так, у 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зібрати урожай.
У виданні додали, що ще однією проблемою для виготовлення крижаного вина стає те, що збір врожаю останнім часом змістився на січень та лютий, а виноград, як правило, дозріває все раніше й раніше. Внаслідок цього період, впродовж якого виноград має залишитися в доброму стані, стає все довшим.
"Якщо в найближчі кілька років триватимуть теплі зими, крижані вина з німецьких винних регіонів незабаром стануть ще дорожчими та рідкіснішими, ніж зараз", – заявив представник інституту Ернст Бюшер.
Нагадаємо, у Кабміні бояться посухи через теплу зиму в Україні.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Світ