У Німеччині вперше не зібрали врожай для крижаного вина через теплу зиму

У виноробних регіонах Німеччини температура не знижувалася до -7°C, необхідних для виготовлення "айсвайну", через що у країні вперше не зібрали врожай для крижаного вина

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

"2019 рік увійде в історію як перший, коли по всій Німеччині не було врожаю для крижаного вина", – йдеться у прес-релізі Німецького інституту вина.

Зазначається, що впродовж останніх років погодні умови все частіше були непридатними для виготовлення "айсвайну". Так, у 2017 році лише семи виноробним господарствам в країні вдалося зібрати урожай.

У виданні додали, що ще однією проблемою для виготовлення крижаного вина стає те, що збір врожаю останнім часом змістився на січень та лютий, а виноград, як правило, дозріває все раніше й раніше. Внаслідок цього період, впродовж якого виноград має залишитися в доброму стані, стає все довшим.

"Якщо в найближчі кілька років триватимуть теплі зими, крижані вина з німецьких винних регіонів незабаром стануть ще дорожчими та рідкіснішими, ніж зараз", – заявив представник інституту Ернст Бюшер.

Нагадаємо, у Кабміні бояться посухи через теплу зиму в Україні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme