UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нова їжа: ЄС визнав борошняних хробаків безпечними для споживання

Країни-члени Європейського Союзу підтримали пропозицію Європейської комісії щодо вживання у їжу висушених борошняних хробаків –личинок хрущака борошняного
 

Журналіст стрічки новин
Нова їжа: ЄС визнав борошняних хробаків…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Європейської комісії.

Пропозиція Єврокомісії ґрунтується висновку Європейського агентства з безпечності продуктів харчування, підготованому в листопаді 2020 року. Там визнали безпечним вживання в їжу висушеної личинки комахи Tenebrio molitor, відомої як хрущак борошняний.

У висновку агентства зазначається, що личинка хрущака борошняного "безпечна для вживання в їжу". Водночас там застерігають щодо можливих алергічних реакцій на білки тваринного походження або інші речовини, що можуть міститися у хробаках, таких як глютен.

Тепер ЄС має внести зміни в законодавство, щоб остаточно дозволити вживання в їжу страв із висушеним борошняним хробаком. Це має статися в найближчі тижні — після цього крамниці й ресторани зможуть продавати відповідні страви.

Також Європейське агентство з безпечності продуктів харчування розглядає ще 11 заявок на схвалення нової їжі — йдеться про, наприклад, їстівних комах (зокрема цвіркунів і сарану) та їжу з трав і водоростей.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Швеція дозволила продаж комах у продуктових магазинах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme