UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Науковці показали, хто з чотирьох співрозмовників за столом найбільше ризикує підхопити COVID-19

Науковці з Центру обчислювальних наук інституту RIKEN спільно з колегами з Університету Кобе продемонстрували, де найбезпечніше сидіти за столом, щоб знизити ймовірність зараження коронавірусом
 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на The Asahi Shimbun.

Моделювання показало, що коли четверо людей сидять за двома присунутими один до одного столами площею 60 кв. см. (стандартний розмір столиків в кафе і ресторанах, на думку дослідників), на чоловіка, що сидів поруч з тим, хто говорить, потрапляє приблизно уп'ятеро більше аерозольних часток, ніж на того, хто сидить навпроти. Шанси зараження Covid-19, якщо співрозмовник є носієм вірусу, співвідносяться приблизно так само.

Проте, коли той, хто говорить, повертає голову до адресата, ризик передачі патогену зростає. Найбезпечніше місце, на думку вчених, знаходиться по діагоналі від ймовірно зараженого: туди долітає не більше чверті аерозольних часток, що виділяються мовцем.

Також поширення таких частинок сильно залежить від вологості в приміщенні. При рівні вологості менше 30% дальність поширення частинок зростає вдвічі, порівняно з вологістю 60%. Це пов'язано з тим, що у разі підвищеної вологості частки інтенсивніше злипаються і швидше осідають.

Це дослідження дозволяє зробити висновок, що зволожувачі повітря у громадських місцях допомагають знизити ймовірність зараження Covid-19. Також науковці рекомендують встановлювати спеціальні захисні прозорі екрани на столиках кафе і ресторанів, щоб відвідувачі могли максимально безпечно спілкуватися одне з одним.

Нагадаємо, також у Японії з’ясували, що коронавірус зберігається на руках значно довше, ніж грип.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme