UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Надлишок солі призводить до недоумства, - вчені

Фахівці Корнельського університету на чолі з фізіологом Джузеппе Фарако вивчили вплив солі на функції організму, спостерігаючи за лабораторними мишами, які сидять на "пересоленій" дієті

У раціон гризунів додавали в 8-16 разів більше цієї приправи, ніж необхідно, передає Depo.ua з посиланням на "Дни.ру".

Вже через кілька тижнів здоров'я піддослідних різко погіршилося, приплив крові до мозку знизився, а в поведінці мишок вчені зафіксували перші ознаки зниження гостроти пам'яті.

Виявилося, що сіль змушує певні типи імунних тіл активно розмножуватися в тонкому кишечнику. Ці процеси блокують вироблення молекул моноокису азоту - речовини, необхідної для нормальної роботи серця і судин.

"Неправильні харчові звички негативно впливають на мікросудини мозку і сприяють розвитку недоумства", - йдеться у висновку групи вчених під керівництвом Джузеппе Фарако.

Втім, це вже не перше дослідження, присвячене негативному впливу харчової солі на організм.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme