Любителям суші загрожують невиліковні інфекції
Вчені попереджають, що кількість антибіотикорезистентних бактерій у рибі за останні 5 років зросла удвічі. Це особливо небезпечно для тих, хто любить вживати її в сирому вигляді
Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УНІАН.
Любителям японської кухні, особливо суші, загрожує підвищений ризик зараження антибіотикорезистентними інфекціями. А все тому, що так звані супербактерії більш активно поширюються в морях й океанах, як встановили вчені.
Автори дослідження спостерігали за дельфінами й встановили, що тільки в їхньому організмі кількість невиліковних бактерій за останні 5 років зросла удвічі, повідомляє MedikForum.
На думку дослідників, дельфіни - хороший індикатор всіх інших організмів, що мешкають в морях й океанах, яких людина використовує в їжу. Але особлива небезпека загрожує любителям сирої або неповністю приготовленої риби, бо при такому кулінарному методі обробки ймовірність збереження життєздатних патогенів набагато вища.
Любителі суші можуть зіткнутися з бактеріальними інфекціями, які не можна буде вилікувати жодними з нині наявних найпотужніших лікарських препаратів.
Супербактеріями називають мікроорганізми, що демонструють резистентність до більшості наявних антибіотиків.
Нагадаємо, що 12 вересня на Харківщині шестеро громадян після вживання суші госпіталізовані з харчовою токсикоінфекцією.
Більше новин про події у світі читайте на Depo.Світ