Любителям суші загрожують невиліковні інфекції

Вчені попереджають, що кількість антибіотикорезистентних бактерій у рибі за останні 5 років зросла удвічі. Це особливо небезпечно для тих, хто любить вживати її в сирому вигляді

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на УНІАН.

Любителям японської кухні, особливо суші, загрожує підвищений ризик зараження антибіотикорезистентними інфекціями. А все тому, що так звані супербактерії більш активно поширюються в морях й океанах, як встановили вчені.

Автори дослідження спостерігали за дельфінами й встановили, що тільки в їхньому організмі кількість невиліковних бактерій за останні 5 років зросла удвічі, повідомляє MedikForum.

На думку дослідників, дельфіни - хороший індикатор всіх інших організмів, що мешкають в морях й океанах, яких людина використовує в їжу. Але особлива небезпека загрожує любителям сирої або неповністю приготовленої риби, бо при такому кулінарному методі обробки ймовірність збереження життєздатних патогенів набагато вища.

Любителі суші можуть зіткнутися з бактеріальними інфекціями, які не можна буде вилікувати жодними з нині наявних найпотужніших лікарських препаратів.

Супербактеріями називають мікроорганізми, що демонструють резистентність до більшості наявних антибіотиків.

Нагадаємо, що 12 вересня на Харківщині шестеро громадян після вживання суші госпіталізовані з харчовою токсикоінфекцією.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme