UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Словаччині переполох через путінських "Вовків". Кіска хоче приструнити банду

Міністерство закордонних справ Словаччини стурбоване тим фактом, що російська націоналістична байкерська банда, близька до президента Володимира Путіна "Нічні вовки" тепер має базу в Словаччині

Про це заявив представник прес-служби МЗС Словаччини Петро Суско, повідомляє Depo.ua з посиланням на BBC.

"Ми вважаємо, що вони створюють шкідливий вплив і поширюють суперечливі думки з метою переписати історію", - сказав він.

Суско уточнив, що має на увазі під суперечливими висловлюваннями "вовків": "Крим був і буде російським", "Сталін був великим героєм", "НАТО - злочинна організація" та багато інших.

Президент Словаччини Андрей Кіска закликав владу країни знайти механізми для запобігання можливим протиправним діям з боку словацької гілки клубу "Нічні вовки".

Про це йдеться у заяві на сайті президента.

Кіска нагадав, що російське об'єднання байкерів "Нічні вовки" поруч зі спеціальними підрозділами російської армії взяло участь у військових операціях в Криму.

"Нічні вовки" є інструментом режиму, який займається відторгненням територій сусідньої країни – анексією частини України, що суперечить міжнародному праву", – сказав словацький президент, підкресливши при цьому, що Братислава не визнала і не визнає анексію Криму.

"Діяльність байкерської банди є очевидним ризиком для безпеки країни. Заснування так званого "європейського представництва" "Нічних вовків" у Словаччині водночас є насмішкою над офіційною позицією Словацької республіки щодо анексії Криму і російської політики", - зазначив Кіска.

Він просить уряд країни сформувати необхідні умови для "дієвого втручання проти діяльності сумнівних об'єднань", які ширяться країною.

"Гадаю, що чекати, коли об'єднання, яке служить чужій країні, розпочне на терені Словацької республіки порушувати закон, є убогою стратегією безпеки", – наголосив у своєму виступі президент Словаччини.

Нагадаємо, напередодні річниці вторгнення військ Варшавського договору на територію тодішньої Чехословаччини група кремлівських пропагандистів з байкерського клубу "Нічні вовки" створила військовий "табір" поблизу столиці Словаччини

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme