Родичі жертв лісових пожеж у Греції судяться з владою

Родичі чоловіка та жінки, які стали жертвами минулотижневих лісових пожеж у Греції, подали до суду на грецькі органи державної влади, пожежну службу та поліцію

Про це повідомило агентство Reuters із посиланням на джерела в суді, інформує Depo.ua.

Влада Греції може понести відповідальність за такими кримінальними обвинуваченнями, як ненавмисне вбивство, нанесення тілесних ушкоджень, вплив, який призвів до смерті, і підпал.

Грецька прокуратура розслідує причину пожежі та роль органів державної влади в реагуванні на стихію, в результаті якої загинула щонайменше 91 людина.

Як свідчить позов, обидві жертви загинули, намагаючись уникнути смертельного вогню. Їхні тіла були виявлені на відстані близько 400 метрів від їхніх будинків.

70-річний учитель опинився в пастці у гаражі, у той час як його дружина і друзі зі Сполучених Штатів намагалися дістатися до найближчого пляжу. За два дні до катастрофи всі вони святкували весілля дочки, йдеться у позові.

У грецькому уряді заявили про підстави вважати, що причиною пожеж міг стати підпал. У середу одна людина була затримана і допитаний у справі, повідомили в поліції.

Нагадаємо, 23 липня у Греції на захід від Афін спалахнула масштабна лісова пожежа, яка змусила людей тікати з домівок.

24 липня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас оголосив в країні триденний траур у зв'язку із загибеллю людей в результаті лісових пожеж.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme