UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Це сподобається нацистам": у світі відповіли на чергові "перли" Путіна

У США та інших країнах відреагували на заяву президента Росії Володимира Путіна щодо того, хто міг втручатися у вибори США - не росіяни, а українці, татари чи євреї, звинувативши його в антисемітизмі

Звинувачення в антисемітизмі на адресу Путіна викликала його увага до етнічного походження зловмисників та згадування євреїв, передає Depo.ua з посиланням на "Голос Америки".

Зокрема, сенатор-демократ Ричард Блументаль у своєму Twitter зазначив: "Огидні слова Путіна заслуговують осуду. Твердого та негайно з боку світових лідерів. Чому мовчить Трамп? Не можна терпіти нетерпимість".

Колишній президент Естонії Тоомас Ільвес слова Путіна прокоментував так: "Це сподобається нацистам в цілому світі".

Популярна американська телеведуча Джой Рід заявила: "... Путін знайшов винних у втручанні Росії у вибори США і переклав вину на традиційного цапа-відбувайла…".

Рональд Клейн, колишній посадовець адміністрації Барака Обами зазначив: "Кожен єврей-прихильник Дональда Трампа має тиснути на Білий дім, щоб президент дав зрозуміти, чи він погоджується зі словами Володимира Путіна. А кожен єврей, який протистоїть Трампу щойно отримав причину боротись ще натхненніше".

Разом з тим низка експертів з питань Росії не побачили у словах Путіна нічого, що б виходило за межі прийнятного, принаймні для Росії.

Так, кореспондент видання The Economist Аншель Пфеффер зазначив: "Я прочитав розшифровку інтерв'ю Путіна і не вважаю, що у загальному контексті використання ним слів про "українців, татар, або євреїв" є щось особливо антисемітське. Принаймні не для людини, яка знає російську мову. ... Проблема полягає не у тому, як сам Путін ставиться до євреїв, а той факт, що його уряд рутинно підтримує та просуває найгірших популяризаторів антисемітизму і у Росії, і у світі".

Нагадаємо, в інтерв'ю телеканалу NBC Путін заявив, що росіяни, які втручалися у вибори у США, насправді не представляють Росію. "Вони не представляють інтересів російської держави. Можливо, вони не росіяни, а українці, татари, євреї з російським громадянством. Це ще треба перевірити", - зазначив Путін.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme