UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Біля берегів Лівії врятували 335 нелегальних мігрантів

Міжнародні рятувальники і берегова охорона Лівії в суботу, 10 березня, перехопили в Середземному морі неподалік від берегів країни три човни з нелегальними мігрантами, які прямували до Італії

Про це повідомив офіційний представник берегової охорони Лівії Аюб Касім, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

У першому пошкодженому надувному човні, виявленому на захід від столиці Тріполі було 125 людей. Другий човен затримали на сході від Тріполі, на його борту перебувало 112 осіб, третій – з 98 мігрантами на борту, був перехоплений недалеко від кордону Лівії з Тунісом.

Пошкоджений надувний човен був перехопленй рятувальниками приблизно за 21 милю від узбережжя на захід від Тріполі, коли він вже майже повністю занурився під воду.

Більше половини мігрантів на судні були нігерійцями, решта – з інших країн Африки і двоє палестинців.

Як відомо, Євросоюз має намір збільшити фінансову підтримку африканським державам регіону Сахель у боротьбі проти тероризму та нелегальної міграції. Фінансування антитерористичного контингенту, до якого входять солдати з Буркіна-Фасо, Малі, Мавританії, Нігеру і Чаду, буде подвоєно з 50 до 100 млн євро.

Нагадаємо, 2 лютого у Середземному морі неподалік від узбережжя Лівії перекинувся човен з мігрантами, щонайменше 90 людей потонули.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme