UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

2018 року у світі від кору померло більше 140 тисяч людей

Україна входить у п'ятірку країн, на які в 2018 році припадала половина зареєстрованих випадків захворювання на кір

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

У 2018 році від кору у світі померло 142,3 тисяч людей, більшість з яких - діти до п'яти років. Такі нові оцінки Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Центрів з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) були оприлюднені в четвер, 5 грудня. Це - на 18 тисяч більше, ніж роком раніше, хоча й значно менше, ніж у 2000 році, коли від цієї хвороби у світі померли 535 тисяч людей.

У порівнянні з 2017 роком кількість випадків захворювання кором у світі в минулому році суттєво зросла. Тенденція до зростання спостерігається і цього року. За даними ВООЗ, упродовж 11-ти з половиною місяців 2019 року у всьому світі було зареєстровано понад 413 тисяч випадків захворювання, тоді як роком раніше за цей період - понад 353 тисячі. Однак ці цифри показують лише кількість офіційно зафіксованих випадків захворювання - насправді кількість інфікованих значно вища, зауважують у ВООЗ. За розрахунками організації, в минулому році кількість випадків захворювання у світі могла перевищити 9,7 мільйона, а роком раніше - 7,5 мільйона. 

Тільки в Демократичній Республіці Конго цього року зафіксовано 250 тисяч випадків захворювання. Приблизно половина всіх нових спалахів кору в минулому році зареєстрована у ДРК, Ліберії, Мадагаскарі, Сомалі та в Україні.

За даними ВООЗ та UNISEF, рівень вакцинації проти кору у всьому світі з 1999 року не зростає. Для повного захисту від хвороби необхідні дві вакцини. За оцінками дослідників, по всьому світу 19 мільйонів дітей не отримали першої дози вакцини у 2018 році. Першу вакцину отримали близько 86 відсотків дітей у всьому світі, а другу - менше 70 відсотків. Для запобігання спалахів кору рівень вакцинації повинен становити не менше 95 відсотків.

"Цілком неприйнятна кількість дітей, які за останній рік померли через цю хворобу, якій можна завадити, свідчить про велику загрозу, яку спалахи кору становлять для дітей у всьому світі", - заявила виконавча директорка UNISEF Генрієтта Форе.

Нагадаємо, у листопаді у ВООЗ назвали країну, яка є епіцентром епідемії кору.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme