ЗМІ: Виконавець теракту у Стамбулі пройшов підготовку в Сирії

Терорист, який убив 39 осіб у нічному клубі в Стамбулі, був обізнаний у веденні партизанської війни та, можливо, пройшов підготовку в Сирії

Про це повідомляє Reuters, з посиланням на дані ЗМІ та на заяву джерела у структурах безпеки, передає Depo.ua.

Нагадаємо, що терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракт у Стамбулі. У заяві ІДІЛ йшлося, що "героїчний солдат халіфату вдарив по одному з найвідоміших нічних клубів, де християни відзначають своє відступницьке свято".

"Нападник точно має бойовий досвід. Він міг брати участь у бойових діях в Сирії протягом багатьох років", - сказало джерело в силах безпеки.

За даними газети Haberturk, поліція встановила, що нападник проникнув на територію Туреччини із Сирії й попрямував до центральної частини міста Конья в листопаді, подорожуючи з дружиною і двома дітьми, щоб не привертати уваги.
Вважається, за інформацією CNN Turk, що нападник має киргизьке походження.

Турецькі офіційні особи не коментують деталі розслідування. Лише напередодні заступник прем'єр-міністра Нуман Куртулмуш заявив, що поліція близька до того, щоб ідентифікувати нападника після отримання його відбитків пальців та опису його зовнішності.

Нещодавно у Туреччині було оприлюднено фото головного підозрюваного у здійсненні теракту у Стамбулі в новорічну ніч, внаслідок якого загинули 39 людей, а також у ЗМІ просочилося відео, на якому підозрюваний сам зафіксував себе.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme