Німецькі вчені довели, що новорічні феєрверки забруднюють повітря

Німеччини оприлюднила дані, згідно з якими, рівень забруднення повітря в новорічну ніч через велику кількість феєрверків перевищив допустимі норми

Через феєрверки частки пилу, бруду і кіптяви стають мікрочастинками, а потім безперешкодно потрапляють в легені і можуть викликати серйозні проблеми зі здоров'ям, передає Depo.ua з посиланням на Російська служба ВВС.

Зокрема, заміри, які проводилися в Мюнхені в новорічну ніч, показали, що рівень шкідливих речовин в повітрі перевищив в 27 разів рекомендовані ЄС 50 мікрограм шкідливих часток на кубометр повітря.

Загалом, по всій країні цього дні в повітря викидається близько чотирьох тисяч тонн шкідливих речовин, що можна прирівняти до 15% всіх автомобільних викидів за рік. Організації з захисту навколишнього середовища вимагають від влади ввести заборону на використання феєрверків приватними особами. Раніше Європейське агентство з навколишнього середовища повідомило, що в Європі забруднення повітря щорічно призводить до передчасної смерті близько 467 тисяч осіб.


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme