ЗМІ: Генсек ФІФА причетний до операцій з корупційними грошима

Американські слідчі з'ясували, що генеральний секретар ФІФА Жером Вальке, який вважається "правою рукою" президента організації Зеппа Блаттера у переказі $10 млн одному з головних фігурантів справи про корупцію

ЗМІ: Генсек ФІФА причетний до операцій з…

Грошовий переказ є одним з ключових доказів стосовно чиновника ФІФА Джека Ворнера, якого американці підозрюють у махінації, що призвела до вибору ПАР в якості країни-господарки чемпіонату світу з футболу 2010 року. Однак сам Вальке до списку підозрюваних не входить, оскільки слідчі так і не з'ясували, чи був грошовий переказ частиною хабаря, передає depo.ua з посиланням на New York Times.

Вальке, коментуючи це повідомлення, заявив, що не має відношення до грошового переказу, а прес-служба ФІФА заявила, що відповідальність за нього несе Хуліо Грондона, який на той момент очолював фінансовий комітет міжнародної футбольної федерації. Сам Грондона нічого прокоментувати вже не зможе, тому що минулого року він помер, пише РБК.

Раніше керівник футбольної федерації ПАР Данні Йордан заявив, що десятимільйонний грошовий переказ був не хабарем, а вкладенням у розвиток футбольної інфраструктури в країнах Карибського басейну. Ворнер якраз тоді очолював союз футбольних федерацій Північної і Центральної Америки (КОНКАКАФ).

Поки неясно, чи знав про переказ президент ФІФА Зепп Блаттер, переобраний на цей пост в кінці минулого тижня. За даними британських ЗМІ, швейцарська прокуратура має намір допитати чиновника і з'ясувати, чи не було порушень при виборі господарів чемпіонату світу 2018 року (він повинен пройти в Росії) і 2022 року (у Катарі).

Тим часом під підозру потрапив і ще один футбольний функціонер. Екс-глава федерації Бразилії Рікардо Тейшейра підозрюється місцевою поліцією у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків, повідомляє агентство Reuters з посиланням на джерело в МВС Бразилії.

Нагадаємо, 27 травня швейцарська поліція заарештувала сім чиновників ФІФА за звинуваченнями США в корупції, здирстві хабарів і відмиванні грошей. Згодом Мін'юст США заявив, що звинувачення стосуються 14 осіб, дев'ять з яких - чиновники ФІФА, ще п'ять - керівники компаній, які надавали ФІФА маркетингові послуги і трансляцію матчів. Американські прокурори підозрюють функціонерів ФІФА в отриманні хабарів на суму понад $150 млн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme