Жданов розповів, що Мінмолодьспорт теж займається нацбезпекою

Ігор Жданов розповів Верховній Раді про основні реформи, які здійснюються Міністерством молоді та спорту України

Про це Жданов написав у "Фейсбуці", повідомляє depo.ua.

1) Незважаючи на досить складну фінансово-економічну ситуацію – держава зберегла великий спорт в Україні. Все, що Уряд та Президент могли в цьому році призначити по стипендіям і преміальним - зроблено. Подано пропозиції щодо збільшення вдвічі преміальних за чемпіонати світу та Європи.

2) Уже акцептовано пропозиції на закупівлю сучасного обладнання для 11 видів спорту на суму 14,6 млн. грн. яке не оновлювалося останні 4 роки. Оголошено відкриті торги на закупівлю спортивної форми для збірних України орієнтовною вартістю 4,7 млн.

3) У 2015 р. Міністерству, спільно із Урядом та профільним комітетом ВР, вдалося зберегти від закриття 534 ДЮСШ. Для їх підтримки виділено 100 млн. грн. субвенції із Держбюджету. Зробили все можливе, щоб у Палаці спорту з'явився лід та почали тренуватися юні хокеїсти. Вперше за часів Незалежності тут стартував юнацький чемпіонат з хокею.

4) Міністерство впроваджує в життя Дорожню карту реформ у сфері фізичної культури та спорту. Добровільно відмовляємось від надлишкових функцій. Направлено на розгляд Верховної Ради реформаторський пакет змін до законодавства про фізичну культуру і спорт.

5) Мінмолодьспорту запрацювало в максимально прозорому режимі. Перейшли на електронні закупівлі, всі накази та звітність держпідприємств є на сайті. Дивіться, контролюйте.

6) Впроваджено нову автоматичну і прозору формулу фінансування олімпійських видів спорту. Вона прибирає ручний розподіл бюджетних коштів чиновникам міністерства. Формула реально працює! Це підтверджується Національним олімпійським комітетом.

7) Підвищення автономії національних спортивних федерацій. З цією метою проводиться державний експеримент. 4 федерації вже напряму отримують кошти з Казначейства. Автономно визначають напрямки розвитку свого виду спорту та організовують навчально-тренувальний процес. Але ці кошти заборонено використовувати на фінансування апарату федерацій. Тільки на спортсменів. З 2016-го року запрошуємо інші федерації долучатися.

8) Міністерством розроблено Дорожню карту реформування молодіжної сфери. Це результат спільної роботи із Реанімаційний пакет реформ, Центр підтримки реформ при КМУ, молодіжними громадськими організаціями. Мета - побудувати європейську модель відносин держави і молоді.

9) Міністерством за підтримки Програми розвитку ООН запущено інноваційні проекти у молодіжній сфері. Вперше за останні 6 років проведено соціологічне дослідження про реальний стан та потреби молоді в Україні. Запущено проекти "Спортіфай", "Молодіжний працівник" і суперовий проект портал "Моя карєра" - тут 170 тис. молодих українців безкоштовно зможуть пройти міжнародний профорієнтаційний тест "Магеллано Університет".

10) Міністерство відіграє активну роль у національно-патріотичному вихованні молоді. Це сьогодні питання національної безпеки. Створено спеціалізований відділ національно-патріотичного виховання. Спільно із Міноборони була відроджена Спартакіада серед допризовної молоді. Разом із Міністерством освіти проводиться військово-патріотична дитячо-юнацька гра "Сокіл" ("Джура").

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme