Які шанси у Фоменка поїхати на Євро-2016 без плей-офф

Голи Селезньова та Кравця у Македонії та поразка Словаччини зберегли шанси для України на пряму путівку до Франції

Які шанси у Фоменка поїхати на Євро-2016…

Ледь не сталося лиха у Скоп'є. Македонці зіграли проти України так, як ще кілька років тому футбольні клуби Європи виступали проти "барселонської" тіки-таки. Вони поставили "автобус" і бігли в контратаки. В обороні Македонії сиділо 9 польових гравців. Наші ж хлопці виглядали втомленими і банально не знали що робити. Приблизно так виглядала "Барса" у матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів з "Челсі" у 2012 році. 

Забігала Україна у другому таймі. Македонія трішки "посипалася", але гол наші забили лише з пенальті. У штрафній зоні рукою зіграв Жута - Селезньов з "точки" вразив ворота.

На останніх хвилинах матчу другий м'яч подарував Кравець, який вийшов замість Селезньова.

Перемогу здобули - шанси на пряму путівку до Франції зберегли. Фоменко навіть Малиновського та Караваєва нарешті випустив. Заміни - так на нього не схоже. На черзі матч з Іспанією. Битва року. Тим більше, що Білорусь перемогла Словаччину.

Шанс на друге місце

Після поразки Словаччини в матчі з Білорусією - 0:1, в України та словаків стало порівну очок - 19. Різниця забитих і пропущених в нас краща (+11 проти +7). Але словаки в останньому турі грають проти Люксембурга, тому нам потрібно вигравати у іспанців, щоб боротися за 2 сходинку або ставати кращою третьою командою відбору.

Краща третя збірна

Формат Євро-2016 передбачає, що дві кращі збірні з кожної групи виходять на ЧЄ напряму. Збірна з кращими показниками серед усіх, які посіли третю сходинку у своїй групі, також їде до Франції в обхід плей-офф. При підрахунку показників для визначення кращої третьої не беруться до уваги очки, здобуті в матчах з найгіршою командою групи. Це означає, що при підрахунку Україна втрачає 6 очок (перемоги над Македонією або Люксембургом).

Розклади після матчу

У розрахунку вказані очки з вирахуванням матчів проти найслабших збірних у групах.

До матчу проти Македонії наша збірна була другою третьою (13 очок), поступаючись лише Угорщині (15 очок).

Угорці в останньому турі грають проти греків - останньою збірною групи F. Якщо Україна перемагає Іспанію, то 100% стає кращою з третіх і їде до Франції, оскільки у нас буде 16 очок проти 15 угорських 

Якщо з Іспанією ми граємо внічию, то у нас буде лише 14 очок. Ми програємо угорцям і їдемо у плей-офф.

Хоча, навіть із таким результатом є ще шанси. Наприклад, якщо Румунія у групі F не переможе Фарери, а Угорщина виграє у Греції і вийде на другу сходинку. Тоді в збірної Румунії буде 14 очок і доведеться рахувати різницю забитих і пропущених. За цим показником Україна буде кращою (+11) проти +6.

У ситуацію могла б втрутитися Хорватія. Якщо ця збірна у своїй групі переможе Болгарію і Мальту, тоді вона набере 14 пунктів і різниця забитих та пропущених у них буде краща. От тільки хорватів оштрафували на одне очко за свастику, у середині поля під час матчу з Італією і вона не є загрозою.

Які шанси у Фоменка поїхати на Євро-2016 без плей-офф - фото 1

Якщо ж Україна програє Іспанії, то у нас буде 13 очок. І з такими показниками нас може врятувати лише перемога Фарерів над Румунією, яка опустить рідну збірну Луческу на третю сходинку після перемоги угорців над греками. Також у групі H Хорватія та інші не зможуть набрати більше 13 очок, що майже нереально. І ми сміливо крокуємо у плей-офф.

На Іспанію без лідерів

Через перебір жовтих карток у матчі проти Іспанії, 12 жовтня, точно не зіграє лідер оборони Хачеріді та опорник Сидорчук. Під питанням участь Гармаша.

Але ми віримо, хоча вихід на Євро-2016 може продовжити для нас сумний футбол під керівництвом Фоменка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme