Українські шахістки відмовилися від участі у престижному турнірі, на якому гратимуть росіянки

Сестри Музичук не повідомили про причини свого вчинку.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Українські шахістки відмовилися від учас…
Марія та Ганна Музичук. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine.

Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) повідомила на своєму сайті, що сестри-шахістки з України Марія і Ганна Музичук знялися з третього етапу жіночого Гран-прі, який за три дні стартує у Нью-Делі (Індія). Про це інформує Depo.ua.

Про причини відмови від участі не повідомляється. Зазначено лише, що українських шахісток замінять Ніно Баціашвілі з Грузії і Вайшалі Рамешбабу з Індії.

Третій турнір чотириетапного жіночого Гран-прі стартує 24 березня. Після казахстанської Астани у вересні 2022 року і німецького Мюнхена у лютому 2023 року подія повертається до батьківщини шахів – Індії.

Гран-прі ФІДЕ серед жінок складається з чотирьох турнірів, які відбудуться з вересня 2022 року до травня 2023 року, і включає 16 гравчинь, які беруть участь у трьох із чотирьох турнірів. Двоє учасниць, які наберуть найбільшу кількість очок у серії, отримають право участі в турнірі FIDE Women Candidates Tournament 2023-24.

Загальний призовий фонд кожного з чотирьох етапів Гран-прі становить 80 тисяч євро, ще 80 тисяч євро розподіляються між вісьмома кращими гравчинями в загальному заліку серії.

Зазначимо, у індійському етапі Гран-прі зіграють представниці країни-окупанта – третя шахістка світу Олександра Горячкіна і колишня чемпіонка світу зі швидких шахів серед жінок Катерина Лагно.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme