Україна відвоювала у Росії кримську велогонку

Міжнародна велогонка Race Free Rate DH (даунхілл), яка внесена до календаря Міжнародного союзу велосипедистів, цього року замість традиційної Ялти відбудеться в Буковелі

Україна відвоювала у Росії кримську вело…

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Еспресо.TV.

Повідомляється, що завдяки старанням Федерації велоспорту України, Росії не вдалося разом з Кримом «віджати» ще й міжнародні змагання, які традиційно приймала Ялта під синьо-жовтим прапором.

Справа в тому, що раніше кримські організатори подали на реєстрацію в Міжнародний союз велосипедистів велогонку «Ялта-Росія» - так вони перейменували турнір. Союз велосипедистів відповів згодою.

Проте українська сторона не стала мовчки спостерігати за цим з боку. Три місяці тому Федерація велоспорту України відправила у Союз офіційний лист про грубе порушення міжнародного законодавства. UCI розглянув протест і на прохання українців призначив проведення міжнародної велогонки в Буковелі.

За регламентом, заявки на внесення турніру в міжнародний календар з наступного року національні федерації повинні подавати до 1 липня поточного року. Однак Міжнародний союз велосипедистів пішов Україні назустріч - і Буковельська велогонка була внесена до календаря тиждень тому.

Тепер гонка буде проходити на схилах інших українських гір - Карпат. У зв'язку з цим вона змінила і назву - Bukovel Horizon Cup DHI. Хоча тут уже й відбувалися подібні змагання, однак для міжнародного старту організатори облаштують нову трасу, яка буде довшою за існуючу.

Оскільки в радіусі 200 км від Буковеля знаходиться чотири кордони, організатори розраховують на значну кількість зарубіжних спортсменів.

Bukovel Horizon Cup DHI 2015 проведуть 22 - 24 серпня - на День Незалежності України.

Читайте також на depo.ua: Кримським спортсменам заборонили жовто-блакитні труси.

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme