Тіло чемпіона "Формули-1" ексгумували для проведення тесту на батьківство

Тіло п'ятикратного чемпіона "Формули-1" Хана Мануеля Фанхіо було витягнуто з могили на кладовищі аргентинського міста Балькарке для того, що б встановити батьківство двох чоловіків, які стверджують, що є синами іменитого гонщика

Ексгумація тіла Фанхіо, який пішов з життя 20 років тому, відбувалася за розпорядженням судді Родріго Катальдо і в присутності офіційних представників "Фонду Фанхіо", передає depo.ua з посиланням на "Інтерфакс".

Тепер фахівці проведуть аналіз ДНК, оскільки в суді тривають слухання по двох не пов'язаних один з одним справах: Оскар Еспіноса, колишній гонщик Формули 3, і Рубен Васкес запевняють, що Фанхіо був їхнім батьком.

Офіційно він ніколи не був одружений, і вважалося, що дітей у нього не було. 73-річний Васкес заявив, що у нього немає ніяких матеріальних претензій, він лише хотів би довести право носити прізвище Фанхіо. За його словами, його мати перед смертю в 2012 році у віці 103 років у присутності нотаріуса підписала документ, заявивши, що батьком її сина Рубена був Фанхіо.

Повідомляється, що у матері Еспіноси понад півстоліття тому були тривалі стосунки з аргентинським чемпіоном: відзначається, що нібито збереглися його листи цій жінці, в яких він запитував про сина.

Результати експертизи імовірно стануть відомі через два місяці.

Хан Мануель Фанхіо виступав в "Формулі-1" з 1950 по 1958 рік за команди "Альфа-Ромео", "Мазераті", "Мерседес-Бенц" і "Феррарі". У 1951, 1954, 1955, 1956 і 1957 році він вигравав чемпіонат світу.

Більше новин про спорт читайте у рубриці Спорт.depo.ua


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme