Скільки Ахметов заробив на Лізі чемпіонів і ще отримає за Лігу Європи

"Шахтар" вилетів з Ліги чемпіонів, але гарантував собі весну у Лізі Європи. Виступи у єврокубках вже принесли команді з Донецька шалені прибутки

Скільки Ахметов заробив на Лізі чемпіоні…

Ліга чемпіонів 2015/2016 - справжній провал "Шахтаря" з футбольної точки зору. Але з фінансової "гірники" провели успішний рік і продовжать заробляти у 2016-му. 

Останній матч з "ПСЖ" у груповому етапі для "Шахтаря" майже нічого не значив, щоправда для власного спокою потрібно було набирати очки. А раптом "Мальме" у Мадриді з "Реалом" вдало зіграє. Перед грою у "Шахтаря" та "Мальме" було по 3 очки, але завдяки кращій різниці забитих і пропущених в особистих зустрічах (4:1) до Ліги Європи за рівної кількості очок виходили українці. "Реал" з 13-ма пунктами та "ПСЖ" з 10-ма забезпечили собі плей-офф і грали хіба для публіки.

Але вже після першого тайму "Шахтар" міг дихати спокійно. "Реал" трощив шведів 3:0, а у Парижі в цей час рахунок був 0:0. Залишалося лише грати за гроші, які дуже потрібні донеччанам у нинішній ситуації. 

У другому таймі "ПСЖ" забив "Шахтарю" і переміг 2:0. А мадридський "Реал" влаштував справжню зливу голів у ворота "Мальме" - 8:0.

"Шахтар" програв і вийшов до Ліги Європи, добре підзаробивши навіть на невдалому виступі в ЛЧ.

Турнірне становище в групі А

1. Реал - 16

2. ПСЖ - 13

3. Шахтар - 3

4. Мальме - 3

Заробітки "Шахтаря"

Скільки Ахметов заробив на Лізі чемпіонів і отримає за Лігу Європи - фото 1

Вдале завершення відбіркового турніру Ліги чемпіонів (пройшли "Фенербахче" і "Рапід") принесло у скарбничку "Шахтаря" 2 млн євро. Кожен учасник групового етапу Ліги чемпіонів гарантовано отримує 12 млн євро.

Тобто на момент першого матчу у груповому раунді ЛЧ "Шахтар" вже заробив 14 млн євро.

У нинішньому сезоні кожна перемога над суперником в груповому раунді приносить в скарбничку клубу 1,5 млн євро, а нічия - 500 тис. євро.

Перші та єдині очки в групі ЛЧ "Шахтар" здобув лише в четвертому турі у матчі з "Мальме" (4:0). Цей успіх приплюсував до 14 млн євро ще 1,5 млн. 

В підсумку вдала кваліфікація, 5 поразок і одна перемога у групі - "Шахтар" заробив Ахметову на Лізі чемпіонів 15,5 млн євро.

Скільки ще може заробити

Скільки Ахметов заробив на Лізі чемпіонів і отримає за Лігу Європи - фото 2

"Шахтар" гратиме в 1/16 Ліги Європи. Кожен з учасників 1/16 гарантовано отримує від УЄФА 500 тис євро. 

Тобто до 15,5 млн євро, які вже заробив "Шахтар", можна приплюсувати ще 500 тис. вже сьогодні.

Якщо ж "гірники" вийдуть до 1/8 - отримають ще 750 тис. євро. До 1/4 - ще 1 млн євро. Вийшовши у півфінал донеччани зароблять ще 1,5 млн євро, а якщо дійдуть до фіналу, то отримають 3,5 млн євро.

Переможець Ліги Європи забере ще 6,5 млн євро. 

Якби ж "гірники" вийшли у плей-офф Ліги чемпіонів, то отримали б за це 5,5 млн євро. З точки зору бізнесу, маюуть, був би кращим саме такий варіант для "Шахтаря". Але не склалося.

Але головний заробіток для "Шахтаря" буде в майбутньому. У єврокубках "гірники", можна сказати, "продали" Алекса Тейшейру. Швидше за все влітку, але, цілком можливо, навіть взимку, головна зірка "Шахтаря" піде в ТОП-клуб. Трансферна вартість Тейшейри наразі складає 40 млн євро. От вам і бізнес. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme